Elementor formulier koppelen aan Autorespond

De koppeling tussen een formulier in Elementor en een lijstmanager in Autorespond kan gemaakt worden middels een webhook en de volgende stappen:

1. Bekijk de kale code van het je formulier in Autorespond (in de formulier editor onder de tab ‘website’ en subtab ‘kale code’. Dit ziet er als volgt uit en we hebben de onderstreepte waarden nodig om eea te koppelen:

2. Stel in het formulier de labels van de velden in overeenkomstig met de labels zoals te vinden in de kale code van het formulier:

Zorg dat bij ‘type’ een tekst veld wordt genomen voor gewone tekstvelden en ’email’ voor het emailveld. Voeg eventueel een ‘akkoord met de voorwaarden veld in die verplicht ingevuld moet worden tbv de AVG

3. Stel in de Elementor editor bij ‘Actions after submit’ in ieder geval de ‘webhook’ optie in (je kunt daarnaast eventueel ook kiezen voor andere opties, maar om te koppelen met Autorepsond hebben we de webhook nodig):

Ik raad aan ook een redirect-actie toe te voegen, zodat je een aanmelder direct naar een bedankpagina op je eigen website kunt leiden.

4. De webhook optie komt er nu bij te staan. Voeg in dat veld de volgende url in, waarbij je de vetgedrukte waarden wijzigt met de waarden zoals te vinden in de kale HTML van je formulier:
https://www.e-act.nl/ah/action?admin_id=9999&trigger_code=SUBSCR_1590099999999&confirm=false

5. Als je een redirect-actie hebt ingesteld in stap 3, voeg dan de url daarvoor in bij de redirect-instellingen.

6. Sla het formulier op en test deze. Als je dubbele optin hebt ingesteld in de lijstmanager dan krijg je na de aanmelding een optin-mail en kun je de optin verder afronden. Als je geen dubbele optin hebt ingesteld dan wordt voor de relatie direct de lijstmanager gestart.

7. OPTIONEEL TEGEN SPAM (wordt sterk aangeraden): Voeg in het formulier ook een ‘honeypot’ veld toe. Dit veld is onzichtbaar voor je bezoekers, maar zorgt ervoor dat spambots gedetecteerd kunnen worden en je geen spam-aanmeldingen krijgt. Sommige spambots zijn zo ingesteld dat ze het honeypot veld kunnen negeren, als je ondanks het gebruik van een honeypot veld nog steeds spam-aanmeldingen krijgt, voeg dan een recaptcha veld toe (er wordt dan een ‘ik ben geen robot’ vinkje toegevoegd aan het formulier)

Wil je Autorespond koppelen aan een cursus of membership level, dan raden we het volgende artikel aan:

AUTORESPOND KOPPELEN AAN CURSUS OF MEMBERSHIP LEVEL