Platform Essentials NL

Vind antwoorden, stel vragen en connect met andere platform gebruikers

Home Forums Support Forum Instellingen uitnodigen

 • Instellingen uitnodigen

   Elmar bijgewerkt 3 maanden geleden 2 Leden · 2 Berichten
 • Karin

  Lid
  januari 29, 2021 at 3:32 pm

  Hoi Elmar, als ik het goed zie kun in je de algemene instellingen instellen of deelnemers anderen kunnen uitnodigen zonder dat deze al als gebruiker in het systeem staan. Is het ook mogelijk om dit per groep in te stellen?

  Ik wil heel graag dat deelnemers aan mijn gratis community groep anderen kunnen uitnodigen zonder dat deze al als gebruiker geregistreerd staan.

  Maar ik wil niet dat deelnemers aan mijn betaalde groep/ programma waar ook de lessen staan, anderen kunnen uitnodigen.

  Ik hoor graag of het mogelijk is om dit verschil te maken.

 • Elmar

  Beheerder
  februari 4, 2021 at 8:56 pm

  Ha Karin, als je de community-component ‘E-mail uitnodiging’ aanzet, dan kunnen gebruikers via hun profiel-menu > email uitnodigingen > stuur uitnodigingen externe mensen uitnodigen door hun emailadres in te voeren en de uitnodiging te versturen. De uitgenodigde relatie krijgt dan een mail met een link om zich aan te melden op je platform. Je kunt deze functionaliteit verder instellen via Admin menu Community > Instellingen > Uitnodigen. Documentatie hierover volgt zeer binnenkort.

  Dit is dus iets anders dan de functionaliteit die aanwezig is binnen een groep. Daarin staat (als je dat instelt) een tab ‘stuur uitnodigingen’. Standaard is dit alleen beschikbaar voor de beheerder of organisator van de groep, maar je kunt dit per groep wijzigen zodat ieder lid van de groep andere gebruikers van je platform die nog niet in de groep zitten uit te nodigen voor die groep. Deze functionaliteit van uitnodigen voor een groep is dus alleen bedoeld voor gebruikers die al een account hebben op je platform. Zie deze documentatie daarover: https://platformessentials.nl/docs/gebruikers-uitnodigen-voor-een-groep/

  Wat je zou kunnen doen is een apart profieltype aanmaken en instellen dat alleen gebruikers met dat profieltype externe mensen kunnen uitnodigen om een account aan te maken op je platform. Je kunt het profieltype verbinden aan een membership level. Zo kun je dus instellen dat alleen een gebruiker met een bepaald membership level andere mensen kan uitnodigen voor je platform.

  Maar het is dus niet mogelijk dat gebruikers externe mensen (die nog geen account hebben op je platform) direct uitnodigen tot een groep.

  Gebruikers uitnodigen voor een groep

Log in om te antwoorden.

Originele post
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu