Waarom Platform Essentials

Met een platform van Platform Essentials krijg je het beste van WordPress. Zonder zorgen over licenties, hosting of het technische onderhoud.

Jij focust op je content, cursussen en community – wij op de techniek

Het beste van WordPress - zonder de zorgen

Wij maken al jaren complexe platformen op basis van WordPress. We weten wat essentieel is voor je platform, maar ook wat vooral erg handig is. Daarnaast weten we dat de juiste server-instellingen en hosting essentieel zijn om een platform uit te laten groeien tot een miljoenen-onderneming met duizenden terugkerende klanten. Daarvoor is een robuust en flexibel systeem essentieel.

Bij Platform Essentials hebben we de tools en expertise om je platform met jouw onderneming mee te laten groeien. En als je toch weg wilt, dan kan dat en neem je je platform gewoon mee. Geen probleem! Bij ons word je nooit vastgehouden – je platform, content en community blijven altijd van jou.

De Essentials Van Platform Essentials

In onderstaand overzicht gaan we in op het basispakket van Platform Essentials: ‘Academy’. Hier bespreken we nog niet de functionaliteiten van de andere pakketten of de uitbreidingsmogelijkheden.

Alle jaarlijkse plugin-licenties voor WordPress zijn inbegrepen in de prijs

Een platform van Platform Essentials is gemaakt met de beste premium WordPress-tools. De jaarlijkse licenties van deze plugins zijn allemaal in de prijs inbegrepen. Op basis van de gebruikte plugins alleen al ben je goedkoper uit dan wanneer je de licenties zelf zou aanschaffen.

Hieronder noemen we de jaarlijkse licentiekosten (in USD) van de plugins van het Platform Essentials Academy-pakket:

Leer Management Systeem (LMS)

In het academypakket krijg je het beste Leer Management Systeem (LMS) in de WordPress-wereld.

Licentie: $ 199/jaar

Community

Met de community-uitbreiding beheer je profielen, groepen, forums, activiteitenfeeds, Zoom-bijeenkomsten en nog veel meer.

Licentie: $ 228/jaar

Membership-management

Met onze membershipuitbreiding verkoop je gemakkelijk toegang tot specifieke onderdelen van je platform.

Licentie: $ 297/jaar

Paginabouwer

Met een paginabouwer maak je snel en gemakkelijk prachtige pagina’s. Op basis van professionele ontwerpen maak je je platform helemaal naar wens op.

Licentie: $ 49/jaar

Formulierbouwer

Een goede formulierbouwer is essentieel voor het faciliteren van aanmeldingen en het afnemen van enquêtes.

Licentie: $ 59/jaar

SEO Optimalisatie

Om zo hoog mogelijk te ranken in Google gebruiken we de beste SEO tool, die per pagina precies aangeeft wat je moet doen om hogerop te komen in de zoekmachines.

Licentie: $ 39/jaar

Quiz Conversie Tool

Daag je gebruikers uit met een quiz waarmee je ze test op hun kennis van jouw niche. Door je gebruikers de resultaten te mailen is het een krachtige conversietool voor je onderneming.

Licentie: $ 69/jaar

Cookies en AVG

Om te voldoen aan alle wetgevingseisen in de EU, maar ook voor bezoekers uit andere landen, gebruiken we een premium cookie-plugin.

Licentie: $ 45/jaar

Compressie en CDN

Voor het optimaliseren van de laadsnelheid van je platform is automatische compressie en het extern hosten van afbeeldingen via een CDN essentieel.

Licentie: $ 108/jaar

Beveiligingsextensies

Om de veiligheid van je website te waarborgen gebruiken we geavanceerde server-instellingen. Daarnaast beschermen we de content van je platform met de beste beveiligingsplugins.

Licentie: $ 190/jaar

_________________

Totale kosten pluginlicenties: $ 1214/jaar

Daarnaast hebben we deze plugins voor jou geoptimaliseerd. We hebben de volgende verbeteringen toegepast:

 • Niet alle plugins werken standaard goed samen. Dankzij onze expertise heb jij een vlekkeloos geïnstalleerd platform.
 • Alle plugins zijn door ons naar het Nederlands vertaald. Bij updates houden we die vertalingen bij.
 • Bij Platform Essentials hebben we het WordPress admin-gebied slim georganiseerd zodat je snel en intuïtief kunt werken met de verschillende tools. Zo word je niet afgeleid door menu-items of plugins die niet relevant zijn voor het beheren van je platform.
 • Bovendien hebben we alles ingesteld zodat je niet per ongeluk de website volledig uit de lucht haalt.
 • Heb je hulp nodig met de plugins? Dan zijn wij er om jou te helpen. Onze support is Nederlandstalig en gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring met WordPress.

VPS hosting die geoptimaliseerd is voor een complex platform (inclusief back-ups en onderhoud)

Voor geavanceerde WordPress-platformen met een LMS en community is een ‘normale’ shared hosting (zoals Siteground of GoDaddy) niet goed genoeg.

Zelfs wanneer je gebruik zou maken van de beste oplossingen van shared hosting, zul je snel ondervinden dat je website vertraagt en foutmeldingen gaat vertonen. Dat komt omdat niet alle hosting geoptimaliseerd is voor de rekenkracht die nodig is voor een complex platform.

Bovendien wordt bij shared hosting die rekenkracht voor een groot deel gebruikt voor andere websites die op dezelfde server staan.

Platform Essentials biedt geoptimaliseerde VPS hosting:

 • De eerste stap is het gebruiken van een Virtual Private Server (VPS) waar alleen je eigen platform op draait.
 • De tweede stap is het optimaliseren van de VPS voor WordPress zodat deze meerdere verzoeken tegelijk kan afhandelen. Dit verwezenlijken we met PHP werkers, object caching, Redis of OLS caching en database setup.
 • De derde stap is het configureren en beveiligen van de VPS om hacks te voorkomen. Daarvoor heb je een SSL certificaat nodig. Daarnaast is een Web Application Firewall die geoptimaliseerd is voor je serverstack essentieel. Want hacks zijn tegenwoordig steeds meer geautomatiseerd en hackers vinden razendsnel de meest voor de hand liggende route om je server en website binnen te dringen.
 • De vierde stap is het gebruiken van schaalbare hosting. Op het moment dat je meer actieve gebruikers krijgt die tegelijkertijd online zijn op je platform, heb je meer rekenkracht nodig. Dan wil je snel kunnen opschalen naar meer processoren en RAM.

Bij platform Essentials krijg je standaard een high frequency VPS met twee processoren en 4 GB RAM in je pakket. Het is altijd mogelijk te upgraden.

Als je dit zelf zou willen realiseren en geen kennis hebt van het managen en optimaliseren van WordPress servers dan heb je een ‘managed VPS’ nodig. De goedkoopste optie die ook configuratie, beveiliging en vergelijkbare functies biedt als Platform Essentials is $ 50 per maand. 

Maar zelfs wanneer je alle bovenstaande zaken goed regelt voor je platform ben je er nog niet. Er kan namelijk altijd iets mis gaan. Niet alleen softwarematig (zoals een update van een plugin die een kritieke fout veroorzaakt), maar ook hardwarematig (bijvoorbeeld door een brand in het datacenter). Op die gevallen moet je voorbereid zijn om snel te kunnen schakelen. Bij Platform Essentials gebruiken we daarom de volgende functionaliteiten: 

Staging-omgeving

Wanneer je zelf een WordPresswebsite beheert, heb je een stagingwebsite nodig waarin je uitgebreid kunt testen en troubleshooten. Dit is extra belangrijk bij een complex leer- en communityplatform.

Serverside-back-ups

Op een dynamisch platform zijn constant gebruikers actief binnen de leeromgeving, community of shoppingcart. Als er iets mis gaat dan moet je snel terug kunnen schakelen naar een back-up zonder alle voortgang van die gebruikers te verliezen. Daarvoor heb je ten minste ieder uur een back-up nodig.

Server-monitoring

Als je een complex platform beheert moet je weten hoeveel CPU, RAM en opslagruimte er op elk moment gebruikt wordt, zodat je op tijd kunt opschalen. Hiervoor heb je geavanceerde server-monitoring nodig waardoor je altijd op de hoogte gehouden wordt van je capaciteiten.

De VPS managementsoftware waar we ieder platform mee beheren kost $ 2400 per jaar. Hiermee optimaliseren we onze servers specifiek voor de plugins die we gebruiken. Als je deze functionaliteiten zelf wilt toevoegen aan je platform betaal je ten minste $ 50 per maand. Bovendien heb je dan minder mogelijkheden.

_________________

Totale kosten VPS hosting: $ 600-2400/jaar

Inclusief e-mailsetup en notificatie-e-mails

Een platform verstuurt constant notificatie-e-mails. Zo zijn er e-mails om aanmeldingen af te handelen (wanneer een e-mail naar de nieuwe gebruiker en de platformbeheerder wordt verstuurd), e-mails om community-activiteiten te melden (denk maar eens aan een e-mail wanneer iemand je een bericht stuurt) en e-mails na het plaatsen van een bestelling (zoals de factuur).

Deze e-mails en de inhoud ervan stel je zelf in binnen je platform. Met een eigen domein zorg je ervoor dat alle e-mails verstuurd worden vanaf je eigen e-mailadres.

E-mails worden verstuurd volgens de PHP-e-mailinstellingen in WordPress. Dit staat voor de meeste shared hosting standaard ingesteld. Als gevolg van deze instellingen worden notificatie-e-mails vaak als spam gezien en belandt je e-mail direct in de spamfolder. Bovendien is het aantal e-mails dat je per dag mag versturen beperkt. Wanneer je gebruik maakt van een VPS, dan moet je zelf instellen hoe jouw e-mails verstuurd worden. Je kunt dit zelf instellen door een noreply-adres te maken op je eigen domein en in te stellen dat transactionele e-mails via SMTP vanaf die mailbox gestuurd worden. Het nadeel is echter dat je eigen mailbox daar waarschijnlijk niet voor geoptimaliseerd is. Bovendien kan het verkeerd instellen van deze e-mails er ook weer voor zorgen dat ze in de spambox belanden.

Om deze redenen is het essentieel om een externe cloud-based SMTP service te gebruiken voor notificatie-e-mails. Dit vergt enige DNS aanpassingen op je platform, maar zorgt ervoor dat je platform altijd goed e-mails blijft versturen. Ook wanneer het druk wordt.

Bij Platform Essentials stellen we dit voor je in en maak je gebruik van onze externe mailserverprovider om notificatie-e-mails te versturen.

_________________

Totale kosten externe SMTP service: $ 180/jaar

Geavanceerde beveiligingstools

Inclusief Geavanceerde Beveiligingstools en Live uptime monitoring

Als er iets misgaat op je platform (bijvoorbeeld wanneer een actie van een gebruiker een kritieke fout veroorzaakt) wil je dat direct weten. Het liefst voordat je platformgebruikers je een boze mail sturen. Bij Platform Essentials gebruiken we daarom verschillende geavanceerde monitoringstools waarmee we proactief reageren op problemen.

Licentie: $ 288/jaar

Externe back-ups

Ook een VPS heeft een fysieke computer nodig. En ook daar gaat wel eens iets mis. Bij brand, een aardbeving of een andere ramp moet je direct kunnen terugschakelen naar een externe back-up op een andere VPS in een ander datacentrum.

Licentie: $ 72/jaar

Virusscanner en opschoning

Soms heb je een plan B nodig. Bijvoorbeeld wanneer je te laat een update doorvoert, een onveilige plugin installeert of malware op je platform ontvangt. Wij maken geïnfecteerde websites weer veilig. Ook wanneer je met een bestaande WordPresswebsite overstapt naar Platform Essentials.

Licentie: $ 180/jaar

_________________

Totale kosten geavanceerde beveiligingstools: $ 540/jaar

Inclusief WordPress Care en Nederlandstalige support

Op ervaring is lastig een prijskaartje te plakken. Zeker wanneer je zelf beperkte technische ervaring hebt, is het essentieel om goede WordPressondersteuning te krijgen. Vooral van iemand die begrijpt hoe je efficiënt achterhaalt wat de oorzaak van een probleem is en dit vervolgens ook oplost. 

WordPress biedt enorm veel flexibiliteit, maar kan daardoor ook snel erg complex worden. Iedere nieuwe pluginupdate is een potentiële kritieke fout op je website. In het ergste geval ben je uren of zelfs dagen offline totdat je het probleem hebt opgelost…

Er zijn talloze bedrijven die ‘WordPress Care’ bieden. Voor een vast bedrag per maand monitoren ze je website, voeren updates door, maken ze cloud-back-ups en lossen ze problemen op. Vaak beperkt tot maximaal 1 á 2 uur per maand – en als ze meer tijd nodig hebben, hanteren ze een uurtarief van 100 of meer.

Bij Platform Essentials zit WordPress-ondersteuning in je abonnement. Wij houden updates bij, maken back-ups en lossen problemen op. Daarnaast bieden we ook gebruikerssupport. We leren je hoe je alle tools zelf gebruikt en beheert met uitgebreide documentatie. Bovendien staat ons Nederlandstalige team paraat om je te helpen het maximale uit je platform te halen. 

De waarde van onze ondersteuning is € 300 per maand en is inbegrepen in de prijs. We werken efficiënt door een probleem van één platform meteen te verhelpen op alle andere platformen. Bovendien kennen we de tools die we gebruiken door en door en zorgen onze geoptimaliseerde servers voor een geoliede platformervaring. 

Voor professionele WordPress-ondersteuning van een complex platform ben je per jaar ten minste 800 kwijt.

_________________

Totale kosten WordPress Care: € 800/jaar

Totale waarde van het Platform Essentials Academy pakket

Thema en plugins: $ 1214/jaar
VPS hosting: $ 600/jaar
E-mailnotificaties: $ 180/jaar
Geavanceerde beveiligingstools: $ 540/jaar
WordPress-ondersteuning: € 800/jaar

Totaal: $ 3334 = € 2910 /jaar*

* Dit overzicht is samengesteld op 1 januari 2022 – de prijzen van deze tools gaan over het algemeen jaarlijks omhoog voor nieuwe klanten.

Tijdsinvestering

We hebben één belangrijke investering nog niet genoemd. Namelijk de tijd die het je zou kosten om het platform zelf te installeren.

Met de juiste kennis van WordPress en de verschillende plugins ben je ten minste 40 uur bezig met het instellen, testen en lanceren van je platform. Dat is een hele werkweek. 

Maar waarschijnlijk ben je niet bekend met alle verschillende tools. En weet je ook niet hoe je de juiste VPS vindt en instelt. Zelfs de meest doorgewinterde WordPress-experts maken dan fouten. Simpelweg omdat niet alles staat gedocumenteerd. Vaak moet je door trial-and-error uitvinden wat werkt. En vooral ook wat niet werkt. 

Met Platform Essentials maak je een vliegende start. Alles staat van het begin af aan goed voor je ingesteld. Ook wanneer je al een WordPress-website hebt, stellen wij alles voor je in, zodat je direct met je platform aan de slag kunt.

Samen houden we de kosten laag

Omdat onze pakketten gestandaardiseerd zijn, bieden we maximale flexibiliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Bovendien maken we allemaal gebruik van dezelfde setup. Dat betekent dat we verbeteringen snel doorvoeren en dat platformeigenaren van elkaar leren in onze mastermindsessies. 

Al onze pakketten bevatten ten minste € 2910 jaarlijkse licentiewaarde

Het beste van WordPress, zonder zorgen over licenties, hosting of het technische onderhoud.

Jij focust op je content, cursussen en community – wij op de techniek

Academy

Voor coaches en experts
117 Per Maand
OF
€ 1197 Per Jaar (2 Maanden Gratis)
 • Community- en leerplatform
 • Inclusief website en landingsgpagina's
 • Geoptimaliseerd voor SEO en conversie
 • Onbeperkt aantal cursussen
 • Onbeperkt aantal groepen en nieuwsfeeds
 • Onbeperkt aantal lidmaatschappen
 • Onbeperkt aantal gebruikers
 • Onbeperkt aantal admins
 • Geoptimaliseerde en schaalbare hosting
 • Op je eigen (sub)domein
 • Toegang tot PFE Academy
 • Toegang tot PFE Ondernemersnetwerk
 • Professionele Nederlandstalige support

University

Voor grote nichenetwerken
147 Per Maand
OF
€ 1497 Per Jaar (2 Maanden Gratis)
 • ALLES VAN ACADEMY
 • Extra professionele website templates met toegang tot premium stockfoto's
 • Kennisbankmanagement
 • Laat externe trainers cursussen toevoegen
 • Laat externe trainers hun eigen gebruikers beheren
 • Uitgebreide leeromgevingfunctionaliteiten, zoals: notities, cursusfeedback en beoordelingen, cursusnotificaties en geavanceerde statistieken

Enterprise

Voor bedrijven en organisaties
197 Per Maand
OF
€ 1997 Per Jaar (2 Maanden Gratis)
 • ALLES VAN ACADEMY EN UNIVERSITY
 • CRM
 • Shoppingcart
 • Evenementenmanagement
 • Geavanceerde gamification
 • Optioneel: meertalig platform
Beste Keuze

Na het eerste jaar geldt het standaard jaarlijkse tarief.
Alle prijzen zijn exclusief BTW.
Probeer 30 dagen gratis uit.

Word Partner van Platform Essentials

Ben jij een VA? Bied je kwaliteiten aan via Platform Essentials. Er zijn een hoop diensten die onze ondernemers goed kunnen gebruiken: content creation, branding en design, pagina’s opmaken, cursussen ontwikkelen, communities beheren, SEO optimalisatie, e-mailmarketing, sociale media marketing, affiliate marketing, bedrijfscoaching en ga zo maar door.

Klanten van Platform Essentials zijn serieuze ondernemers. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden van het platform groeien hun bedrijven snel. En vaak willen de ondernemers vooral focussen op het delen van hun kennis en minder op andere zaken zoals marketing en design. Ze kunnen een VA daarbij goed gebruiken. 

Ben je een professional met een specifieke vaardigheid? Kan jij waarde toevoegen aan ons pakket? Maak dan deel uit van ons groeiende netwerk van zelfstandige professionals. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Dit is het moment...

"

"Met een snel veranderende werk-, netwerk- én leercultuur in Nederland is dit het moment om je bedrijf klaar te maken voor de toekomst."

Elmar Haker

Platform Essentials

FAQ

Als je momenteel een WordPress website hebt, dan zal overstappen geen probleem zijn. Wij voeren de overstap voor je uit! En als je huidige website is opgemaakt in een ander systeem dan gaan we kijken hoe we kunnen helpen.  Je kunt sowieso alles klaar zetten in je proef-omgeving en op het moment dat je er klaar voor bent gaan we ‘live’ met je nieuwe platform op onze server en met je huidige domein.

Webhosting zit standaard al inbegrepen in ons pakket, dus je kunt je huidige webhosting opzeggen en veel geld besparen. Om een platform met zoveel verschillende tools en mogelijkheden te kunnen hosten heb je een robuuste server nodig die snel en veilig is en gemakkelijk kan opschalen met je onderneming. Doordat je platform op onze moderne servers wordt gehost kunnen wij de beste technische support leveren.

Om je nieuwe platform te lanceren heb je dus enkel een domeinnaam nodig (jouwwebsite.nl bijvoorbeeld). Optioneel kun je ook het platform toevoegen als een subdomein van je huidige website (bijvoorbeeld platform.jouwwebsite.nl). Heb je nog geen domeinnaam? Dan weten wij de beste en goedkoopste aanbieders voor je. 

Ja, jouw platform blijft altijd jouw platform. We hanteren wel een minimale periode van één jaar voordat je je platform kunt meenemen.

Als je onze diensten wilt stoppen dan krijg je een export van je bestanden en database die je vervolgens gemakkelijk kunt (laten) installeren op je eigen server.

We zullen alleen stoppen met het bieden van ondersteuning en gespecialiseerde tools voor snelheid, back-ups, websitebeheer en beveiliging. Ook stoppen we alle premium licenties (met een waarde van meer dan € 2910, – per jaar) voor alle plugins en services die we in ons pakket aanbieden.

De kernfunctionaliteiten van je platform (zoals cursussen, groepen, forums, pagina’s, etc) zullen blijven werken, maar je ontvangt geen belangrijke (veiligheids) updates meer, tenzij je zelf de licenties hiervoor aanschaft.

Zie voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Ja, neem contact op voor de voorwaarden en mogelijkheden.

Jazeker! Maar we raden aan om eerst sowieso het proef-platform aan te vragen. Na de aanvraag krijg je namelijk direct een ‘demo’ van de klant-ervaring te zien (Wij gebruiken ons platform immers zelf ook!). En met je eigen proef-platform zie je daarna hoe je het platform gemakkelijk kunt beheren.

Als je toch persoonlijk graag een consult wilt plannen dan denken we graag met je mee. Neem contact op met de support en we maken een afspraak!

Professioneel, Kant-En-Klaar, Flexibel ​