Platform Praat #1 – Plannen voor 2021

Globe in a medical mask in the hands of the doctor

Wat een jaar was 2020! We gaan door een hele bijzondere tijd heen met z’n allen en de corona ontwikkelingen zullen ongetwijfeld voor velen een grote impact gehad hebben, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak.

Focus omslag en ontwikkeling van het PFE pakket
Voor mijzelf betekende het een omslag van het focussen op één platform (Retreaters – een platform om retreats te organiseren en community te managen – dat voorlopig nog niet gelanceerd gaat worden) naar het focussen op – opeens – heel veel online platformen voor verschillende ondernemers die hun onderneming razendsnel ‘opnieuw’ moesten uitvinden: online. Rond maart kreeg ik daar zóveel vraag naar, dat ik besloot mijn kennis en platform ervaring samen te bundelen in één pakket: Platform Essentials.

Sindsdien is het eigenlijk heel snel gegaan. Eerst het uitgebreid ontwikkelen van dit pakket, het aanschaffen van de belangrijkste licenties voor de verschillende functionaliteiten die erin moesten zitten, het samenvoegen van al deze verschillende tools in één soepel functionerend geheel en vervolgens het testen, testen en nog eens testen EN optimaliseren van het basis platform, dat voor iedere PFE klant het onderliggende fundament is van hun platform. Daarnaast ging ik ‘down the rabbit hole’ om de beste hosting te vinden met alle essentiële onderliggende infrastructuur om zowel een robuust als schaalbaar systeem te hebben.

Vanaf augustus ging ik ‘de hort op’ met een aankondiging in mijn eigen netwerk en met webinars en ‘Platform Challenges’ om te laten zien wat er allemaal mogelijk was met dit platform pakket. Ik experimenteerde met de ‘Platform Incubator’ waarop ondernemers gratis alvast een kijkje konden nemen in een test-platform, maar ik merkte al snel dat dit vaak meer vragen opriep dan dat het beantwoordde (vooral omdat de incubator sterk qua functionaliteit beperkt was en er nog te weinig documentatie bij gemaakt was). Snel dus toch maar gestopt met de incubator en meer gefocust op één demo platform waarop zoveel mogelijk al te zien is. Snel leren en dóórrr!

En toen kwamen de eerste klanten! Wat een feest om te zien dat ondernemers de waarde en de mogelijkheden van het PFE pakket niet alleen zagen en begrepen, maar er ook voor gingen en direct de mogelijkheden in de praktijk brachten. Met cursussen, challenges en een enkele eerste webinar. En met de eerste klanten ging mijn focus ook een stuk meer op support en ondersteuning. Het uitbreiden van de documentatie, het verhuizen van bestaande websites naar het PFE pakket, het bieden van een ‘Opstart Service’ waarmee ik ondernemers nog meer een kickstart kon geven. Het werd druk. Heel duk!

Drukte en groei!
Het was een jaar ook waarin ik geen enkele vakantiedag heb genomen en mijn vriendin me een ‘workaholic’ is gaan noemen. Maar geen zorgen, want ik vond mijn eerste teamgenoot: Eveline! Eveline was bereid mij te gaan ondersteunen met content voor blogs, support docs en als ‘vliegende keep’ om bij te springen bij de opstart van nieuwe klanten. Wat een verschil maakt dat! Het is nog steeds druk, maar we zetten echt reuzenstappen.

Met Eveline bespreek ik ook de mogelijkheden die het PFE pakket biedt, de plannen die ik heb om meer waarde toe te voegen aan dit pakket en aan de ondernemers die er gebruik van maken.

En zo ontstond het idee om die gesprekken – die eigenlijk ook heel nuttig kunnen zijn voor andere platform ondernemers – gewoon eens op te nemen en te delen met ons netwerk. Enter: Platform Praat!

Kennis delen via de Platform Praat
In deze eerste Platform Praat tasten we dit concept een beetje af. We hebben het over wat er voor PFE gebeurde in 2020 en blikken vooruit naar de plannen voor 2021. Eén groot experiment dus, maar als je wilt weten wat er speelt bij PFE, dan is het zeker leuk om even te bekijken!

TL;DW:

 • 2020! Opstart van PFE in maart en eerste klanten vanaf augustus.
 • Meeste mensen overschatten wat ze in een maand kunnen doen en onderschatten wat ze in een jaar kunnen doen!
 • Eveline ondersteunt Elmar sinds een maand met blogs en docs en als ‘vliegende keep’. Ze denkt mee over hoe we ondernemers kunnen helpen het PFE pakket optimaal te benutten.
 • Vooruitblik 2021:
  – meer content en meer hands-on bezig.
  – Kickstart KennisVerkopers netwerk (binnenkort)
  – Platform Challenge voor bestaande en nieuwe klanten – leer en groei samen met andere platform eigenaren
  – App uitbreiding komt eraan! Een eigen native iOS- en Android-app gepubliceerd onder je eigen Apple- en Google Play-account. De app synchroniseert alle communitygegevens (leden, groepen, forums, enz.) Heen en weer met je online platform. Curussen kunnen gedaan worden binnen de app.
 • Oproep: doe suggesties voor onderwerpen in onze Platform Praat, laat je interviewen door Elmar en deel je waardevolle ervaringen en leermomenten met het KennisVerkopers netwerk.
 • Aflsuitend: Een super mooi 2021 gewenst!

gerelateerde artikelen

Reacties