Gebruikers uitnodigen voor een groep

Met BuddyBoss nodig je gebruikers uit voor een groep (waarbij de beslissing om deel te nemen aan de groep bij de gebruiker ligt) of voeg je ze direct toe (dan maakt de gebruiker meteen deel uit van de groep).

Gebruikers uitnodigen #

Als beheerder van een groep kun je andere community members uitnodigen deel te nemen aan de groep. Dit doe je in de front-end van je platform: in Groepen > Stuur uitnodigingen.

Zoek de persoon die je uit wilt nodigen en klik op het plusje (4). Je kunt de uitnodiging aanpassen (5) of direct versturen (6).

Als iemand wordt uitgenodigd voor een groep door de beheerder van de groep, dan krijgt deze persoon een email notificatie en een notificatie op het platform (via het icoontje rechtsboven). Hieronder in screenshots wat er dan gebeurt:

Eerst de uitnodiging vanuit het platform:

De gebruiker krijgt dan deze mail (de inhoud hiervan is aan te passen via menu Community > Emails:

Als de gebruiker klikt op ‘Bezoek groep‘ en al ingelogd is dan worden ze direct naar de groep gebracht. Als ze niet zijn ingelogd, zullen ze dat eerst moeten doen.

Rechtsboven zie je de uitnodiging voor de groep en in het groepsoverzicht zien ze ook dat ze uitgenodigd zijn:

Als de gebruiker op de groep klikt, kan de uitnodiging ook vanuit daar worden geaccepteerd. Als ze dat doen dan zien ze direct alles van de groep:

Gebruikers toevoegen #

Als je wilt dat leden geen aparte uitnodigingsemail krijgen, maar direct worden toegevoegd aan een groep, kun je leden direct toevoegen in plaats van uitnodigen.

Dit kan in de backend van je platform, via menu Community > Groepen:

Typ de van de member die je toe wilt voegen en druk op Enter. Deze persoon krijg dan geen notificatie maar staat direct in de groep.

Je kunt een gebruiker ook aan een groep toevoegen door de gebruiker te wijzigen via menu Gebruikers:

Standaard instellingen van het membershiplevel #

In een membershiplevel kun je ook instellen dat iemand ofwel uitgenodigd wordt voor een groep, ofwel direct wordt toegevoegd aan een groep (en dus geen notificatie krijgt).

Wijzig daarvoor het membershiplevel via menu Lidmaatschappen> Instellingen en selecteer een membershiplevel. Scrol naar beneden tot het blok ‘BuddyPress Group Membership‘.

Momenteel staat in onderstaande screenshot ingesteld dat nieuwe members standaard lid worden van ‘Voorbeeldgroep 1’, maar een uitnodiging (email) krijgen om lid te worden van ‘Voorbeeldgroep 2’.

Om mensen uit te nodigen voor het platform, raden we het volgende doc aan:

E-MAIL UITNODIGINGEN

Bij Platform Essentials gebruiken we BuddyBoss uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. Maar BuddyBoss alleen is niet genoeg om een succesvol platform te realiseren. Denk maar eens aan een leeromgeving, SEO optimalisatie en premium paginabouwers. PFE biedt een alles-in-één platform met geoptimaliseerde servers waar je platform veilig op gehost wordt. Zo krijg je het beste van WordPress, zonder zorgen over licenties, hosting of technisch onderhoud. Jij focust op de content, cursussen en je community. Wij op de techniek.

Bekijk hier de mogelijkheden.