Account-instellingen

De account-instellingen zijn vooral belangrijk voor de gebruiker van je platform. Een gebruiker kan namelijk op zijn account aangeven welke persoonlijke informatie hij deelt en voor wie deze informatie zichtbaar is.

Als beheerder kan je echter instellen of een gebruiker deze instellingen aan kan passen of niet. In dit artikel leggen we uit hoe je deze instellingen aan kunt zetten en kunt aanpassen.

We leggen ook uit hoe de gebruiker zijn instellingen kan aanpassen in zijn profiel.

Account-instellingen activeren #

Om toe te staan dat gebruikers hun account instellingen kunnen aanpassen ga je naar je Dashboard: Community > Componenten, zoek naar ‘Account instellingen’ en klik op ‘Activeer’.

Klik op ‘Deactiveren’ om account-instellingen uit te schakelen.

Gebruikersinstellingen #

Wanneer de account-instellingen zijn ingeschakeld verschijnt op het menu van de gebruiker een nieuw tabje: ‘Account informatie’.

Login informatie #

Bij ‘login informatie‘ kan de gebruiker zijn wachtwoord (2) en/of e-mailadres (1) wijzigen:

Om deze informatie te wijzigingen moet een gebruiker eerst zijn huidige wachtwoord invullen (3). De optie ‘Herhaal uw nieuwe wachtwoord’ is om het nieuwe wachtwoord te bevestigen (4).

Email voorkeuren #

Een gebruiker kan zelf instellen wanneer en of hij e-mails ontvangt wanneer er activiteiten op het platform plaatsvinden. Deze instellingen zijn te vinden onder ‘Email voorkeuren‘.

Bij iedere gebeurtenis kan een lid instellen of er een e-mail notificatie wordt verstuurd.

Privacy #

Bij ‘Privacy‘ kan een gebruiker instellen wie welke informatie op zijn profiel kan zien:

Een lid kan kiezen uit de volgende opties:

  • Openbaar: informatie is voor iedereen zichtbaar
  • Alle leden: informatie is alleen voor platformleden zichtbaar
  • Mijn connecties: informatie is alleen zichtbaar voor gemaakte connecties
  • Alleen ik: informatie is niet zichtbaar op het platform

Groepsuitnodigingen #

Bij het tabje ‘groepsuitnodigingen’ kan een lid ervoor kiezen om alleen door connecties uitgenodigd te kunnen worden voor groepen:

Wanneer deze instelling is aangevinkt, kan een lid niet uitgenodigd worden voor groepen door mensen waarmee hij geen connectie heeft gemaakt.

Account verwijderen #

Bij het tabje ‘account verwijderen’ kan een lid zijn account (onomkeerbaar) verwijderen.