Account-instellingen

Op je communityplatform stel je met de BuddyBoss plugin specifieke account-instellingen in. Deze account-instellingen zijn vooral belangrijk voor de gebruiker van je platform. Een gebruiker geeft namelijk op zijn account aa welke persoonlijke informatie hij deelt en voor wie deze informatie zichtbaar is.

Als beheerder stel je echter in of een gebruiker deze instellingen aan kan passen of niet. In dit artikel leggen we uit hoe je deze instellingen aan kunt zetten en kunt aanpassen.

We leggen ook uit hoe de gebruiker zijn instellingen aanpast in zijn profiel.

Account-instellingen activeren #

Om toe te staan dat gebruikers hun account instellingen kunnen aanpassen ga je naar je Dashboard: Community > Componenten, zoek naar ‘Account instellingen’ en klik op ‘Activeer’.

Klik op ‘Deactiveren’ om account-instellingen uit te schakelen.

Gebruikersinstellingen #

Wanneer de account-instellingen zijn ingeschakeld verschijnt op het menu van de gebruiker een nieuw tabje: ‘Account informatie’.

Login informatie #

Bij ‘login informatie‘ wijzigt de gebruiker zijn wachtwoord (2) en/of e-mailadres (1):

Om deze informatie te wijzigingen moet een gebruiker eerst zijn huidige wachtwoord invullen (3). De optie ‘Herhaal uw nieuwe wachtwoord’ is om het nieuwe wachtwoord te bevestigen (4).

Email voorkeuren #

Een gebruiker kiest zelf wanneer en of hij e-mails ontvangt wanneer er activiteiten op het platform plaatsvinden. Deze instellingen zijn te vinden onder ‘Email voorkeuren‘.

Bij iedere gebeurtenis stelt een lid in of er een e-mail notificatie wordt verstuurd.

Privacy #

Bij ‘Privacy‘ stelt een gebruiker in wie welke informatie op zijn profiel te zien is:

Een lid kiest één van de volgende opties:

  • Openbaar: informatie is voor iedereen zichtbaar
  • Alle leden: informatie is alleen voor platformleden zichtbaar
  • Mijn connecties: informatie is alleen zichtbaar voor gemaakte connecties
  • Alleen ik: informatie is niet zichtbaar op het platform

Groepsuitnodigingen #

Bij het tabje ‘groepsuitnodigingen’ kan een lid ervoor kiezen om alleen door connecties uitgenodigd te kunnen worden voor groepen:

Wanneer deze instelling is aangevinkt, kan een lid niet uitgenodigd worden voor groepen door mensen waarmee hij geen connectie heeft gemaakt.

Exporteer data #

Een gebruiker heeft altijd de optie om de informatie die over hem/haar bekend is op het platform op te vragen. Dit doet de gebruiker via het menu ‘Exporteer Data‘.

De gebruiker moet dan eerst een verzoek indienen en dit via e-mail bevestigen. De beheerder verwerkt vervolgens het verzoek en de gebruiker ontvangt zijn/haar informatie.

In een ander doc leggen we in meer detail uit hoe dit werkt:

(GDPR) GEGEVENS EXPORTEREN

Account verwijderen #

Bij het tabje ‘account verwijderen’ kan een lid zijn account (onomkeerbaar) verwijderen.

Bij Platform Essentials gebruiken we BuddyBoss uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. Maar BuddyBoss alleen is niet genoeg om een succesvol platform te realiseren. Denk maar eens aan een leeromgeving, SEO optimalisatie en premium paginabouwers. PFE biedt een alles-in-één platform met geoptimaliseerde servers waar je platform veilig op gehost wordt. Zo krijg je het beste van WordPress, zonder zorgen over licenties, hosting of technisch onderhoud. Jij focust op de content, cursussen en je community. Wij op de techniek.

Bekijk hier de mogelijkheden.