Activiteitentabbladen toevoegen

Sommige platforms zijn zo ingesteld dat gebruikers de activiteiten op hun activiteitenfeed kunnen sorteren per “soort” activiteit. Met BuddyBoss kun je je eigen platform ook zo instellen.

De activiteitentabbladen zijn zichtbaar op de activiteitenfeeds. Voor meer informatie over de instellingen hiervan, raden we het volgende doc aan:

ACTIVITEITENFEED

Hoe het werkt #

Standaard staat ieder platform zo ingesteld dat de activiteitenfeed één groot overzicht biedt van alle activiteiten die binnen het platform plaatsvinden (of in ieder geval binnen het netwerk van de gebruiker).

Sommige platforms scheiden echter de verschillende gebeurtenissen, zodat deze makkelijker te volgen zijn en de gebruikerservaring overzichtelijker maken.

In het voorbeeld hierboven zie je dat de tijdlijn verschillende ‘tabs’ heeft:

  1. Persoonlijk: een overzicht van wat er in je netwerk gebeurd is
  2. Vind je leuk: een overzicht van gebeurtenissen die je leuk vindt
  3. Connecties: een overzicht van de gebeurtenissen van je connecties
  4. Groepen: een overzicht van gebeurtenissen binnen je groepen
  5. Vermeldingen: een overzicht van gebeurtenissen waarin je vermeld bent
  6. Volgend: een overzicht van de contacten die je volgt

Een andere manier om je activiteitenfeed te ‘filteren’ is door ‘relevante activiteiten’ in te schakelen. Hoe je dat doet lees je hier:

RELEVANTE ACTIVITEITEN INSTELLEN

Activiteitentabbladen instellen #

De instellingen om de tabs aan of uit te zetten vind je in je dashboard:

Community > Instellingen, tab ‘Activiteit‘. In het eerste vak zie je de optie ‘Activiteitentabbladen‘. Vink het vakje aan als je deze optie wilt activeren.

Als gebruiker zie je nu ook deze tabs in je profiel-menu:

Bij Platform Essentials gebruiken we BuddyBoss uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. Maar BuddyBoss alleen is niet genoeg om een succesvol platform te realiseren. Denk maar eens aan een leeromgeving, SEO optimalisatie en premium paginabouwers. PFE biedt een alles-in-één platform met geoptimaliseerde servers waar je platform veilig op gehost wordt. Zo krijg je het beste van WordPress, zonder zorgen over licenties, hosting of technisch onderhoud. Jij focust op de content, cursussen en je community. Wij op de techniek.

Bekijk hier de mogelijkheden.