Relevante activiteiten instellen

Met BuddyBoss kun je op je platform instellen dat gebruikers alleen relevante activiteiten in hun activiteitenfeed zien.

Hoe het werkt #

Soms wil je je platform zo instellen dat gebruikers alleen activiteiten op hun activiteitenfeed zien die voor hen relevant zijn: bijvoorbeeld gebeurtenissen binnen hun eigen netwerk.

Voor kleine platformen is het waarschijnlijk prima om deze instellingen te negeren, maar op een groot platform wil je ervoor zorgen dat de activiteiten op de tijdlijn van een gebruiker relevant zijn voor hem/haar.

Hoe meer relevante informatie, hoe meer een gebruiker geneigd is om zijn activiteitenfeed te bezoeken!

Dit artikel gaat over de geavanceerde instellingen die je kunt gebruiken voor je activiteitenfeed. Voor de basis-instellingen raden we het volgende artikel aan:

ACTIVITEITENFEED

Relevante activiteiten instellen #

De instellingen om de relevante activiteiten aan of uit te zetten vind je in je dashboard:

Community > Instellingen, tab ‘Activiteit‘. In het eerste vak zie je de optie ‘Relevant Activity‘. Vink het vakje aan als je deze optie wilt activeren.

Wanneer de instelling is ingeschakeld, ziet een gebruiker alleen activiteiten die plaatsvinden binnen zijn/haar netwerk. We raden dit aan voor grote platforms. Een andere instelling die handig is voor grote platformen, is het gebruiken van activiteitentabbladen. hoe dit werkt leggen we in het volgende artikel uit:

ACTIVITEITENTABBLADEN TOEVOEGEN

Wanneer de instelling is uitgeschakeld, ziet een gebruiker alle activiteiten die plaatsvinden op het platform. We raden dit aan voor kleine platforms.

Bij Platform Essentials gebruiken we BuddyBoss uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. Maar BuddyBoss alleen is niet genoeg om een succesvol platform te realiseren. Denk maar eens aan een leeromgeving, SEO optimalisatie en premium paginabouwers. PFE biedt een alles-in-één platform met geoptimaliseerde servers waar je platform veilig op gehost wordt. Zo krijg je het beste van WordPress, zonder zorgen over licenties, hosting of technisch onderhoud. Jij focust op de content, cursussen en je community. Wij op de techniek.

Bekijk hier de mogelijkheden.