Activiteitsfeed

In dit artikel leggen we uit hoe je de instellingen van de activiteitsfeed kunt gebruiken en aanpassen. De activiteitsfeed is vergelijkbaar met het berichten overzicht in Facebook en LinkedIn bijvoorbeeld.

Hoe het werkt #

Op een activiteitsfeed zie je als gebruiker een overzicht van alle gebeurtenissen op het platform, van een persoon of binnen een groep.

De instellingen voor de activiteitsfeed kunnen worden aangepast en ingesteld. Er zijn een hoop functies die je kunt toevoegen aan je platform die je de interactiviteit van je gebruikers zeker zullen verhogen!

Je kunt bijvoorbeeld instellen dat nieuwe activiteiten automatisch geladen worden, dat gebruikers gebeurtenissen kunnen volgen en kunnen reageren op andermans activiteiten.

Algemene instellingen #

De activteitsfeed kan aan of uit worden gezet. Dit stel je in bij Community > Componenten, scrol naar ‘Activiteitsfeed‘ en selecteer ‘Activeren’ om de activiteitsfeed aan te zetten of ‘Deactiveren’ om deze uit te schakelen. Klik op ‘Instellingen’ om direct naar de instellingen van de activiteitsfeed te gaan.

In het instellingenmenu vind je de instellingen van de feed zelf die je kunt aanpassen en kan je de activiteiten (de)selecteren die je op de feed wilt laten zien.

Activiteitsinstellingen #

Activiteitsinstellingen hebben te maken met hoe berichten op de activiteitsfeed verschijnen en wat gebruikers hiermee kunnen doen.

  1. Activiteit bewerken: Hier kan je instellen of leden een eigen bericht of update op de activiteitsfeed kunnen aanpassen. Je kunt ook aangeven voor hoe lang deze mogelijkheid er is (van altijd tot 10 minuten).
  2. Automatisch vernieuwen: Indien deze optie geselecteerd is, komt er automatisch een melding bovenaan het scherm wanneer er een nieuwe activiteit is.
  3. Automatisch laden: Indien deze optie geselecteerd is, laden automatisch nieuwe berichten wanneer het ‘einde’ van de feed bereikt is.
  4. Activiteitentabbladden: Wanneer activiteitentabbladen ingeschakeld zijn worden alle berichten op de activiteitsfeed ingedeeld per categorie.
  5. Volgen: Wanneer deze optie is ingeschakeld kunnen leden elkaar volgen en kunnen zij de activiteiten van specifieke leden op hun tijdlijn terugvinden.
  6. Vind je leuk: Hier kan je instellen of de activiteitsfeed een ‘vind ik leuk’-knop heeft.
  7. Linkvoorbeelden: Stel hier in of URL’s met een voorbeeld worden weergegeven of niet.
  8. Relevante activiteiten: Door deze optie in te schakelen krijgen leden alleen updates te zien van informatie die voor hen relevant is.

Functies van de activiteitsfeed #

De allerbelangrijkste functie van de activiteitsfeed is een overzicht geven van alle gebeurtenissen op een platform.

Om een beter idee te geven van wat dit precies betekent, kan je bijvoorbeeld denken aan een platform zoals Facebook en LinkedIn. De belangrijkste features van deze platformen zijn namelijk de activiteitsfeeds.

Je kunt jouw platform ook zo instellen:

In een ander artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je eigen platform zo kunt inrichten:

JE PLATFORM INSTELLEN EN GEBRUIKEN ALS SOCIAL NETWORK (ZOALS FACEBOOK!)