Registratie-instellingen

In dit artikel leggen we uit hoe je de registratie-instellingen van je platform aanpast met BuddyBoss.

Toestaan dat gebruikers een account kunnen aanmaken #

Hoewel het essentieel is dat een platform members heeft, kan je deze optie zelf in- of uitschakelen (#1):

Wanneer deze instelling aan staat ziet een (nieuwe) gebruiker de optie om een account aan te maken:

Wanneer deze optie uit staat, verdwijnt deze knop.

Meer basis-instellingen vind je in het volgende artikel:

COMMUNITY BASISINSTELLINGEN

Basis-instellingen van het registratieformulier #

Er zijn verschillende instellingen van het registratieformulier die je aan kunt passen.

Ten eerste kan je kiezen hoe de inschrijving gebeurt: via het standaard inschrijfformulier, of via een (extern) alternatief.

Het registratieformulier is het scherm dat de (toekomstige) gebruiker te zien krijgt om zich aan te melden:

In het screenshot hierboven is te zien dat er om een wachtwoord bevestiging gevraagd wordt. In dit geval zal de gebruiker twee keer hetzelfde wachtwoord moeten geven.

Deze optie pas je aan in het dashboard (zie screenshot hierboven: aangegeven met #2) en je kunt kiezen voor een email-bevestiging (het emailadres wordt dan twee keer gevraagd).

  • Het voordeel van deze extra bevestiging is dat je minder foutieve aanmeldingen zult krijgen.
  • Het nadeel is echter dat gebruikers minder snel geneigd zijn zich aan te melden wanneer er meer vakjes ingevuld moeten worden.

Je kunt ook instellen dat gebruikers hun account-informatie zelf mogen aanpassen. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt:

ACCOUNT-INSTELLINGEN

Extra instellingen van het registratie-formulier #

Om het registratieformulier verder aan te passen, ga je naar: Community > Pagina’s. Scroll naar beneden totdat je ‘Registratiepagina’s’ ziet staan.

  • Het registratieformulier (1) is het scherm dat gebruikers te zien krijgen wanneer zij op ‘Maak een account aan’ klikken.
  • ‘Voorwaarden’ (1) en ‘Privacybeleid’ (2) verwijzen naar de pagina’s waarnaar gelinkt wordt in het registratieformulier, zie screenshot. Deze zijn optioneel en worden getoond als pop-up.
  • Activeer account‘ stuurt nieuwe gebruikers naar deze pagina om hun account te activeren.

De informatie die gevraagd wordt over de gebruiker kan je aanpassen d.m.v. profielvelden. In het volgende artikel leggen we uit hoe dat werk:

GEBRUIKERSPROFIEL INSTELLEN EN BEWERKEN

Een extern aanmeldformulier gebruiken #

Je kunt er ook voor kiezen een extern aanmeldformulier te gebruiken om nieuwe leden een account aan te laten maken.

Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een aparte pagina wilt maken waarop mensen zich aanmelden. In dat geval maak je die pagina aan (bijvoorbeeld ‘registratiepagina’) via menu Pagina’s en daarop een registratieformulier te plaatsen en de link instellen als /registratiepagina.

Bij Platform Essentials gebruiken we BuddyBoss uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. Maar BuddyBoss alleen is niet genoeg om een succesvol platform te realiseren. Denk maar eens aan een leeromgeving, SEO optimalisatie en premium paginabouwers. PFE biedt een alles-in-één platform met geoptimaliseerde servers waar je platform veilig op gehost wordt. Zo krijg je het beste van WordPress, zonder zorgen over licenties, hosting of technisch onderhoud. Jij focust op de content, cursussen en je community. Wij op de techniek.

Bekijk hier de mogelijkheden.