View Categories

Categorieën, tags en labels voor Evenementen

3 min read

Wanneer je evenementen organiseert met Modern Events Calendar kan je slim gebruik maken van categorieën, tags en labels.

In dit artikel leggen we uit wat categorieën, tags en labels zijn en hoe je deze specifiek kunt gebruiken voor het organiseren van je evenementen op je platform.

Categorieën #

Wanneer je je evenementen duidelijk wilt categoriseren gebruik je “categorieën”. Dit zijn labels die duidelijk onderscheid maken tussen verschillende aspecten van de evenementen.

Je kunt een evenement aan een bepaalde categorie toevoegen vanuit de Gutenberg editor:

Je kunt evenementen ook sorteren per categorie:

Categorieën zijn een handige tool om gebruikers snel en gemakkelijk alle evenementen m.b.t. een bepaald thema te vinden.

Je kunt vanuit je Dashboard nieuwe categorieën toevoegen en meer informatie geven over de verschillende categorieën, zoals:

  1. Naam
  2. Slug
  3. Omschrijving
  4. Icoon

Voorbeelden #

Je kunt categorieën op verschillende manieren gebruiken. Het is aan te raden consequent met categorieën om te gaan: dus bijvoorbeeld om het soort evenement te omschrijven, of juist de onderwerpen te onderscheiden.

Soort CategorieVoorbeelden
Onderwerp Evenement Niche-websiteMeditatie, Yoga, Pilates, Tai Chi
Onderwerp Evenement Algemene WebsiteHuisdieren, Recepten, Klussen, Tuinieren, Knutselen, Feestdagen
Locatie EvenementAmsterdam, Londen, Budapest, Sydney, Online
Frequentie EvenementTerugkerend, Eenmalig, Wekelijks, Maandelijks
Soort EvenementFestival, Workshop, Netwerkborrel, Buiten evenement, Binnen evenement
  • Kies het meest overkoepelende thema voor je categorieën. Voor andere of extra omschrijvingen kan je beter tags gebruiken.

Tags #

Tags zijn korte omschrijvingen die zowel jou als de gebruiker kunnen helpen meer informatie te geven over evenementen.

Om evenementen te omschrijven zou je bijvoorbeeld tags kunnen gebruiken om de plaats van een evenement aan te geven of de duur van een event.

Je kunt nieuwe tags toevoegen in je Dashboard en een omschrijving aan de tags toevoegen.

Voorbeelden #

Tags zijn vooral omschrijvende woorden, dus om de juiste tags voor je evenementen te vinden kan je je afvragen met welke woorden je je event zou omschrijven.

Een andere manier om tags te zien is als keywoorden die kunnen ranken, oftewel woorden waarop mensen zoeken op Google. Dat betekent dat tags specifiek zijn, maar algemeen genoeg om genoeg zoekvolume te genereren.

Wanneer je tags gebruikt voor evenementen, is het aan te raden deze te linken aan de onderwerpen die gerelateerd zijn aan het event.

CategorieTags
SEO & MarketingGoogle keyword planner, Meta omschrijving, Alt text, Google ranking factors, Google algoritme
MindfulnessKorte meditatie, Lange meditatie, Mandala’s tekenen, Yin yoga, Klankschalen, Ontspannende muziek
Auto reparatieWaterpomp vervangen, Uitlaat vervangen, Remblokken vervangen, Motorschade repareren, Auto lakken
FeestdagenDiwali, Inti Raymi, Thanksgiving, International women’s day, Hannukah, Ramadan, Pasen

Je kunt niet op tags klikken om evenementen per tag te sorteren (zoals met categorieën wel kan), maar je kunt als beheerder een shortcode op de pagina gebruiken om evenementen wel op tags te sorteren.

In een ander doc leggen we uit hoe dit werkt.

Labels #

Je kunt labels toevoegen om de status van je evenementen weer te geven. Labels kunnen evenementen op een bepaalde manier uitlichten.

  • Labels zorgen ervoor dat evenementen een speciale banner krijgen, waardoor ze extra opvallen.

Labels zijn handig voor evenementen die zijn gecanceld of uitgelicht. Standaard kan je kiezen uit twee stijlen opmaak: rood en groen.

Vanuit je Dashboard: Evenementen > Labels kan je een overzicht van de labels vinden. Door op bewerken te klikken kan je de labels aanpassen. Bij stijl kan je selecteren hoe de banners eruit zien.

  1. normaal (geen banner)
  2. uitgelicht (standaard groene banner)
  3. geannuleerd (standaard rode banner)

Je kunt in principe meerdere labels gebruiken voor één event, maar slechts één label is zichtbaar als banner. Je ziet de labels wel in de weergave van het individuele event.

Wanneer je een kleur toepast is deze kleur hier ook zichtbaar:

Bij Platform Essentials gebruiken we Modern Events Calendar uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. Maar Modern Events Calendar alleen is niet genoeg om een succesvol platform te realiseren. Denk maar eens aan een community, leeromgeving, SEO optimalisatie en premium paginabouwers. PFE biedt een alles-in-één platform met geoptimaliseerde servers waar je platform veilig op gehost wordt. Zo krijg je het beste van WordPress, zonder zorgen over licenties, hosting of technisch onderhoud. Jij focust op content, cursussen en de community. Wij op de techniek.

Bekijk hier ons aanbod.