Moderatie instellen

Met BuddyBoss kun je op je platform instellen dat leden elkaar mogen blokkeren en ongepaste inhoud melden aan de sitebeheerder. Hoe je dit doet leggen we uit in dit doc.

In het kort #

Moderatie is een functionaliteit van BuddyBoss die de leden de mogelijkheid geeft zich beter te beschermen op je platform. Er zijn twee componenten aan verbonden:

 1. Het rapporteren van ongepaste content
 2. Het blokkeren van andere gebruikers

Wanneer een gebruiker een melding maakt van ongepaste content, wordt de platformeigenaar hiervan op de hoogte gesteld. Deze beoordeeld de content en afhankelijk daarvan kan de content worden verwijderd of niet.

Wanneer een gebruiker een andere gebruiker blokkeert, worden bepaalde functionaliteiten onzichtbaar gemaakt (zoals het versturen van privéberichten of de zichtbaarheid van profielinformatie).

Moderatie activeren/deactiveren #

Om deze functionaliteiten toe te voegen aan je platform, ga je naar Community > Componenten. Onderaan de lijst staat de optie ‘Moderatie’.

 • Selecteer Activeren om de optie aan te zetten en Deactiveren om deze optie uit te zetten.

Wanneer moderatie aanstaan, verschijnt de knop Instellingen. Klik hierop om naar het instellingenoverzicht te gaan. Je zult namelijk eerst nog een aantal instellingen moeten activeren.

 • Indien moderatie al geactiveerd is, kan je de isntellingen ook altijd vinden via menu Community > Instellingen > submenu Moderatie.

Gebruikers blokkeren #

De instellingen voor het blokkeren van gebruikers door andere gebruikers vind je bovenaan de instellingenpagina.

Je vindt hier de volgende instellingen:

 1. Leden blokkeren: wanneer je deze optie aanvinkt, kunnen gebruikers elkaar blokkeren. Wanneer een gebruiker iemand blokkeert, wordt het profiel en alle inhoud verborgen voor het lid dat de gebruiker heeft geblokkeerd.
 2. Automatisch opschorten: wanneer deze optie is aangevinkt, stel je in dat leden die een bepaald aantal keer worden geblokkeerd automatisch de toegang tot het platform wordt ontnomen. Met deze optie kan je dus automatisch instellen dat gebruikers die geregeld geblokkeerd worden, geen toegang meer hebben tot je platform.
 3. E-mail notificatie: stel een e-mail notificatie in om als beheerder op de hoogte gehouden te worden wanneer leden automatisch geschorst worden.

Als blokkeren staat ingeschakeld, kunnen leden elkaar blokkeren via hun profiel:

 1. Klik op het pictogram met de drie stipjes en selecteer blok.
 1. Je krijgt nu een melding om de actie te bevestigen:
 1. Een overzicht van alle geblokkeerde leden vind je via Profiel > Account > Geblokkeerde leden. Hier kan je eventueel leden deblokkeren.

Content rapporteren #

De tweede functionaliteit van moderatie is het rapporteren van (ongepaste) content. Gebruikers krijgen zo de mogelijkheid content die zij ongewenst, ongepast of ongeschikt vinden, melden. Je kunt ook instellen dat wanneer content een X aantal keer gemeld is, automatisch wordt verwijderd.

Je kunt als beheerder ervoor kiezen op de hoogte gebracht te worden wanneer content automatisch verwijderd wordt.

Afhankelijk van de rapporteren-instellingen die jij als admin selecteert, kunnen gebruikers berichten, forumreacties, video’s, blogscomments, activiteiten, foto’s, en documenten melden.

 1. De gebruiker kan dit doen via het pictogram met de drie stipjes.
 1. De gebruiker krijgt dan een pop-up waarin om bevestiging plus een reden wordt gevraagd.

Bij Platform Essentials gebruiken we BuddyBoss uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. Maar BuddyBoss alleen is niet genoeg om een succesvol platform te realiseren. Denk maar eens aan een leeromgeving, SEO optimalisatie en premium paginabouwers. PFE biedt een alles-in-één platform met geoptimaliseerde servers waar je platform veilig op gehost wordt. Zo krijg je het beste van WordPress, zonder zorgen over licenties, hosting of technisch onderhoud. Jij focust op de content, cursussen en je community. Wij op de techniek.

Bekijk hier de mogelijkheden.